Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat la întâlnirea consorțiului „UP UNIVERSITY” de la Vic, Spania


O delegaţie a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat, în perioada 25-26 mai 2023, la o nouă întâlnire a rectorilor instituţiilor de învăţământ superior din consorţiul UP University, compus din: Universitatea de Ştiinţe Aplicate Artevelde din Gent (Belgia), care este şi coordonatorul consorţiului, Universităţile de Ştiinţe Aplicate din Nijmegen/Arnhem (Olanda), din Krems (Austria), din Oulu (Finlanda), din Münster (Germania), Universitatea din Vic (Spania) şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Întâlnirea a avut loc la Universitatea din Vic – Universitatea Centrală a Cataluniei.

La apelul European University Initiative (Iniţiativa pentru Universităţi Europene) din ianuarie 2023, consorţiul UP University a participat cu un proiect complex, intitulat „Responsabilitate faţă de generaţiile viitoare”. S-au definit variante de acţiune, în funcţie de rezultatul care va fi obţinut la evaluarea proiectului, dar şi o serie de direcţii strategice de dezvoltare a consorţiului.

Programul pentru participanţi a inclus şi un tur ghidat al campusurilor Universităţii Vic, ocazie cu care au fost identificate noi oportunităţi de colaborare. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a realizat o prezentare a activităţilor Şcolii Doctorale, iar Universitatea Autonomă Barcelona a prezentat experienţa pe care a dobândit-o în cadrul European Consortium of Innovative Universities.

poza

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal